Joulupäivään on sama aika, kun jouluaattoon eilen. Offsetti on vakio.


Tarkka ja reaaliaikainen laskuri näyttää montako päivää, tuntia, minuuttia ja sekuntia on jäljellä jouluun


Suomessa jouluaattoa vietetään 24. joulukuuta. Vuonna 2024 jouluaatto osuu tiistaille. Muista, että kuinka monta päivää jouluun on jäljellä, riippuu siitä, lasketaanko mukaan jouluaatto vai joulupäivä. Meidän laskurimme laskee päivät jouluaattoon.

Kun tiedät tarkalleen, montako päivää jouluun on, voit aloittaa valmistelut hyvissä ajoin. Tässä muutamia vinkkejä:

Kun tiedät tarkalleen, kuinka monta päivää jouluun on jäljellä, voit:

Ulkoilua oman aikataulun mukaan
10.00–15.00 Lastenohjelmia TV:sta
11.00 Jouluhartaus
11.30–13.30 Keittolounas () (täynnä)
12.00–20.00 Tunnelmauinti kylpylässä​
15.00–16.00 Jouluvisa / O'Learys​
16.00–18.00 / 18.30–20.30 Päivällinen ()

Tarkka määrä päiviä jouluun 2024 näkyy yllä olevassa laskurissa. Laskuri päivittyy reaaliajassa ja näyttää tarkan ajan jouluaattoon 2024.

Joululoman alkamisajankohta vaihtelee kouluittain ja työpaikoittain. Yleensä joululoma alkaa muutama päivä ennen jouluaattoa.

Kaikki suomalaiset tietävät, että joulupukki asuu Korvatunturilla. Mutta maasta riippuen, pukin kotipaikka saattaa olla myös Pohjoisnapa tai Grönlanti.


Missä asteessa joulukinkku paistetaan?

Valitsemasi kohde riippuu siitä, millaista joulua etsit. Suomessa on tarjolla monipuolisia jouluelämyksiä, oli sitten kiinnostunut aktiivisesta ulkoilusta, perinteisistä joulutunnelmista tai pohjoisen luonnon kauneuden nauttimisesta. Voit myös ostaa perheellesi aikaisen joululahjan muodossa!

Milloin joulukinkku paistetaan?

Ei ole olemassa mitään suoraa historiallista todistetta sen puolesta, että joulukuun 17.– 23. päivinä vietetty Saturnalia-juhla, Voittamattoman auringon juhla tai pakanallinen talvipäivänseisaus olisi se todellinen lähtökohta, jonka kirkko olisi omaksunut ja johon kristillisen kirkon näkemys Jeesuksen syntymästä joulukuun 25. päivänä perustuisi. Ei ole olemassa yhtäkään – ei kirjettä, historiallista kuvausta eikä kirkolliskokouksen päätöstä eikä mitään muutakaan – kirjallista dokumenttia, joka tämän todistaisi. On olemassa vain epäsuora ja ohjelmallisen antikatolis-poleeminen oletus siitä, että mitä ilmeisimmin roomalaiskatolinen kirkko on näin menetellyt.

Miten päin joulukinkku paistetaan?

Joulunpyhinä on monta mahdollisuutta piipahtaa kirkossa. Jouluaattona hartaushetkeen voi piipahtaa vaikka hautausmaalla käymisen yhteydessä, joulupäivänä kutsuu aamukirkko tai tapaninpäivänä pääsee rauhassa kuulemaan marttyyri Stefanoksesta.

Joulukinkku paistetaan rasvapuoli ylöspäin asetettuna.

Hengellisen perinteen mukaan pahnat tuvan lattialla kuvasivat Vapahtajan seimen olkia. Ne olivat muisto Jeesuksen inhimillisestä ja vaatimattomasta syntyperästä – hän syntyi tallin oljille. Jouluun kuuluvien tapojen mukaan jouluyö nukuttiin näillä oljilla; niin teki aikanaan koko talon väki, myöhemmin vain lapset nukkuivat oljilla. Sänky annettiin enkeleille lainaksi (toisten mukaan vainajille).

Milloin joulukinkku jääkaappiin?

Kreikkalaisessa Anthesteria-juhlassa helmikuussa uhrattiin viiniä Dionysos-jumalalle ja järjestettiin kulkueita ja juomakilpailuja. Söderlund kertoo sen muistuttavan pakana-ajan skandinaavista "Dricka jul" -perinnettä, jota vietettiin nykyisen joulun välipäivien kohdalla. Silloin oli tapana juoda tajuttomuuteen asti ja sillä tavoin tehdä visiitti manalaan. Uskottiin, että kuolleiden henget tulevat ja niitä mentiin ikään kuin puoleen väliin vastaan. Tämän päätteeksi sitten loppiaisena komennettiin vainajat ulos talosta.

3) Joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Snellmanilta löytyy sopiva, kotimaisesta Maatiaispossusta valmistettu joulukinkku jokaiseen joulupöytään. Olipa unelmiesi joulukinkku tuore tai pakastettu, kypsä tai paistamaton, potkalla tai ilman, löydät sen valkoimastamme.

Joulutähti ilmaisee Jeesuksen olinpaikan

Joulun vietto alkaa Suomessa jo jouluaattona (24. joulukuuta), muttajoulukuun 25. päivä on kuitenkin varsinainen joulupäivä.

Alla annetaan vihjeitä nimipäivistä, joita juhlitaan joulukuussa.

Jouluaatto on Suomessa vuoden suosituin kirkossakäyntipäivä. Jouluaaton jumalanpalveluksen aihe on pelastuksen kaipuu ja lupaus Vapahtajasta.